Voor wie is aromatherapie

Aromatherapie is voor iedereen, of je nu jong of oud bent.
Door mijn ervaring zie ik dat aromatherapie ondersteunend kan werken bij “huidproblemen, gewricht- en spierpijnen (nekklachten, onderrugklachten), slaapproblemen en hoofdpijnen”. Daarnaast heb ik als afstudeeropdracht voor mijn HBO aromatherapeuten opleiding met succes een onderzoek gedaan naar behandelmethoden voor migraine. Daarbij is gebleken dat door middel van massage en tsubo behandelingen zeer goede resultaten zijn met migraine/hoofdpijn klachten.
Voor veel ouderen maak ik een bodymilk voor artrose klachten. Men heeft minder pijnklachten en de gewrichten zijn weer meer beweeglijker. Deze cliënten behandel ik niet in de praktijk want de bodymilk kan men prima zelf op de artrose plekken aanbrengen.


Voor slecht slapen komen verschillende mensen alleen maar een flesje etherische olie halen, dit smeren ze op de oorlellen en voetzolen om zo heerlijk te slapen.
Voor mensen die last hebben van aambeien maak ik een zalf waardoor deze verdwijnen, in dit geval zijn dat vaak zwangere dames.
Bij kinderen kan aromatherapie op een mooie speelse manier de klachten verhelpen, door bv bij onzekere kinderen etherische olie op een geursteentje te doen, hier kunnen ze dan aan ruiken.  Een massage olie of een heerlijke bad olie kan veel doen bij drukke kinderen of als ze slecht slapen.

 

Contra-indicaties:

Aan de hand van de behandeling worden de mogelijke contra-indicaties besproken