Intake gesprek
Bij de eerste behandeling is er een uitgebreid intake gesprek gevolgd door een individuele sessie die gericht is op directe klachten. Een behandeling bestaat uit een massage met etherische oliën uitgezocht op de hulpvraag van de cliënt. 
Naast de massage kan ik gebruik maken van de volgende methodes:

Wat heb ik te bieden:

Cupping:
Cupping beteken het plaatsen van “cups” op het lichaam. Deze cups zijn kunststof bokaaltjes die vacuüm worden gemaakt en vervolgens op het lichaam geplaatst worden en zich vastzuigen op de gewenste locatie.

Deze techniek is in de Oosterse geneeskunde ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit dieper lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. Lichaamscellen gebruiken zuurstof en geven kooldioxide af.

Wanneer lichaamsenergie geblokkeerd raakt, functioneert de cel minder goed en hopen afvalstoffen zich op. Dit ervaren wij vaak als pijn of bewegingsbeperking.
Het doel van cupping is om energie en bloedstagnatie en de daaruit volgende pijn op te heffen. Na een cupping behandeling kan er lokaal een rode te plek te zien zijn (bloeduitstorting van de kleine bloedvaatjes). Dit versnelt niet alleen het genezingsproces van de bloeduitstorting maar ook de klacht van het desbetreffende gebied. Het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de cup is geplaatst en versnelt zo het genezingsproces. Dit is een normaal verschijnsel, dat na enkele dagen zal verdwijnen. Nadat de roodheid is verdwenen zal er verbetering van de klachten optreden. Spieren en huid worden weer goed doorbloed, gevoed en ontdaan van afvalstoffen met als gevolg algehele ontspanning.

Cuppingtherapie is een vorm van accupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, en de lichaamsvloeistoffen. De vastgezogen cups op de huid vervoeren energie en bloed naar de plaats waar de verstorende energie het lichaam kan verlaten via de poriën. 
Cuppingtherapie werkt heel goed bij:

  • Schouder, nek en rugklachten
  • Spierspanning door fysieke of psychische belasting of trauma
  • Migraine, spanningshoofdpijnen
  • Doorbloedingstoornissen: slecht transport van zuurstof in bloed
  • Tennis/golf elleboog, knieklachten
  • Benauwdheidklachten, zoals bronchitis, astma, verkoudheid
  • Spijsverteringsproblemen

Tsubo behandeling:
In combinatie met uitoefenen van shiatsudruk op de tsubo wordt het effect van de behandeling nog groter. De punten die wij tsubo noemen liggen langs meridiaansystemen die zich over het gehele lichaam uitstrekken tot in de inwendige organen.

We kunnen ze met het oog niet zien maar deze punten of tsubo, zijn plaatsen waar de stoom van energie gemakkelijk kan vertragen en stagneren. Het is eigenlijk te vergelijken met een tuinslang. Als deze versopt zit kan het water er niet door stromen en zal de waterstroom veranderen. De plaats waar de verstopping zit , komt overeen met een tsubo in de meridiaansystemen. Wanneer de energiestroom vertraagt in de systemen die met de organen in verbinding staan, ontstaan er stoornissen.

Aromatherapeutische behandeling:
Aromatherapeutisch massage is gericht op de hele mens. Dus niet allen op spier verkrampingen. Tengevolge van een lichamelijk probleem (ongeval, blessure) kun je geestelijk en energetisch uit balans zijn. Het omgekeerde is zeker zo vaak het geval : stress kan leiden tot spierverkramping en uitputting.  
Bij de massage wordt door passieve activering van het spierstelsel de bloedcirculatie, de lymfatische drainage gestimuleerd. Hierdoor worden afvalstoffen die zich hebben opgehoopt in het spierweefsel verwijderd. Dit proces wordt versneld oor het gebruik van etherische oliën.