Wat is aromatherapie?

Aromatherapie werkt met etherische oliën. Deze worden gewonnen uit bloemen, bomen, schorsen en planten. Elke olie geeft een lichamelijke en psychische werking,, bijvoorbeeld Lavendel werkt kalmerend en rustgevend maar het werkt ook antibacterieel (tegen puistjes, brandwondjes en zwemmerseczeem). Een ander voorbeeld is Eucalyptus. Dit werkt concentratie verbeterend en verhelderend, maar het werkt ook tegen verkoudheid, bronchitis en astma.

Aromatherapie is zo veel omvattend omdat het zowel het  lichamelijke als ook de emotionele kant kan beïnvloeden. Het geeft een prikkel aan het lichaam om tot actie over te gaan, om het lichaam of de geest zelf tot activiteit aan te zetten, om te helen. De aroma’s komen via de geur of door middel van massage het lichaam binnen, ze komen zo in de bloedbaan terecht. Waar ze het lymfatisch systeem in de hersenen beïnvloeden. Daar vindt de actie plaats, op het lichamelijke gedeelte als ook de emotionele kant.


Aromatherapie kijkt niet alleen naar klachten maar kijkt net als de homeopathie wat verder, wat dieper in “de mens”zelf. Zo zijn er vele oliën, maar welke olie voor jou geschikt is heeft te maken met, wie je bent, hoe jij in het leven staat en wat je al op je weg bent tegen gekomen. Er volgt een boeiende reis door het geurenland.